Mitä on elämänenergia ja kuinka se vaikuttaa terveyteen?

Julkaistu Apr 28, 2022 |

Energiahoitaminen haastaa monen maailmankuvaa, sillä elämänenergian olemassaolo ei ole etenkään länsimaissa tunnettua ja yleisesti hyväksyttyä.

Energiahoitaminen haastaa monen maailmankuvaa, sillä elämänenergian olemassaolo ei ole etenkään länsimaissa tunnettua ja yleisesti hyväksyttyä. Uuden ymmärtäminen voi olla hämmentävää ja jopa pelottavaakin. Suosittelen tarkastelemaan asiaa oman uskomusjärjestelmän ulkopuolelta. Oma koettu totuus ei aina ole se yksi ainoa totuus. Asiakkaat usein kummastelevat miten ihmeessä tämä energiahoitaminen toimii, mihin se perustuu ja mitä teen hoidon aikana? Pyrin artikkelissa kuvailemaan energiaa kehossa mahdollisimman helposti ymmärrettävällä tavalla. Luettuasi huomaat todennäköisesti aistineesi energiaa monia kertoja.

Mistä saamme energiaa?

Ihmisissä ja kaikessa elävässä liikkuu elämänenergia, joka pitää meidät elossa. Tätä energiaa kutsutaan kulttuureista riippuen eri nimillä, kuten chi ja prana. Energian vaikutuksia hyödynnetään myös liikunnassa, kuten esimerkiksi prana jooga sekä kiinalainen taistelumuoto tai chi. Elämänenergiaa tarvitsee jokainen elävä olento. Kun elämää ylläpitävä energia vaikuttaa kehossa, on ymmärrettävää, että sen erilaiset häiriöt vaikuttavat terveyteemme. Samoin kuin häiriöt verenkierron, imusuoniston tai hermoston toiminnassa voi oireilla kehossa.

Ehkä konkreettisin tapa kuvata tuota energiaa on auringon valo ja energia. Ilman auringon energiaa ei olisi elämää. Kuten kaikki tietävät, kasvit tarvitsevat auringon energiaa kasvuunsa. Maa jonka päällä tallustamme ja ilma jota hengitämme, on myös ladattu tuolla auringon energialla. Se ei vaikuta vain kasveihin vaan myös meihin ihmisiin. Se on niin suuri elämänenergian lähde ja rakastankin aurinkoa, imen sen lämpöä ja energiaa itseeni kuin sieni.

Energia virtaa kaikkialla kehossamme

Elämää ylläpitävä energia yhdistyy ympäriltämme myös fyysiseen kehoon ja virtaa energiakanavia pitkin kaikkialle. Vaikka tätä energiaa ja sen kanavia ei yleensä nähdä eikä voida lääketieteen keinoin todentaa, ei se tarkoita ettei niitä olisi olemassa. Useimpien on koettava tuo energia, jotta sen ymmärtää ja uskoo. Kiinalaisessa lääketieteessä hyödynnetään paljon kehon energiakanavia eli meridiaaneja. Näiden energiakanavien käsittelyyn perustuu mm. akupunktio ja vyöhyketerapia. Energiahoito perustuu tämän energian toiminnan lisäämiseen ja tukkeutuneen energian vapauttamiseen kehosta.

Ihmisen kehossa on energiakeskuksia, joissain kulttuureissa näistä puhutaan chakroina. Ne vaikuttavat myös kehon ulkopuolella. Energiakenttä eli aura on kehon ympärillä olevaa energiaa. Joskus toisen ihmisen läsnäolo samassa tilassa aiheuttaa todella positiivisia tai negatiivisia viboja. Ilmeiden, eleiden ja sanojen lisäksi tämä johtuu siitä, että aistimme toisen ihmisen energian. Kun tulet huoneeseen jossa on riidelty, voit aistia ikävän ilmapiirin, riidassa aiheutuneiden tunteiden energian. Samalla tavalla joskus tunnet tai aistit, että joku on tullut taaksesi seisomaan. Tuolloin aistit ihmisen energian, vaikket häntä vielä nähnyt tai kuullut. Energia on kuudes aistimme!

Vauvat ovat usein todella herkkiä energioille. Moni vanhempi varmaan tunnistaa tilanteen, jolloin on hiipinyt pois nukkuvan vauvan tai taaperon vierestä ja tadaa, vauva herää samantien vaikkei ääntäkään ole kuulunut. Vauva aistii, että vanhemman energia on poistunut huoneesta ja havahtuu hereille. Samoin eläimet aistivat asioita herkästi. He aistivat pihapiiriin tulleen vieraan energian tai omistajan tunnetilan. Käytännön esimerkkejä energiasta ja sen läsnäolosta päivittäisessä elämässä on paljon.

Voiko näkymätön energia olla todellista?

Monen voi olla haastava uskoa ja ymmärtää tätä valtaosalle näkymätöntä energiaa. Emme kuitenkaan kyseenalaista näkymättömiä radiotaajuuksia tai langattomia verkkoja, emme ihmettele näkymätöntä yhteyttä joka lähtee puhelimesta toiseen, näkymätöntä yhteyttä kaukosäätimestä televisioon tai painovoimaa ja röntgensäteitä. Kaikki tämä on näkymätöntä, mutta emme kyseenalaista niitä, koska tämä kaikki on meille normaalia ja yleisesti hyväksyttyä.

Joskus satoja vuosia sitten älypuhelin olisi ollut ehkä noituutta, jonka ei olisi uskottu olevan mahdollista. Tuolloin älypuhelin olisi ollut ihmisen uskomusjärjestelmälle vierasta, oman ajattelun ulkopuolella olevaa. Kysymys on myös siitä mitä pidämme mahdollisena. Samalla tavalla kuin tuo näkymätön radiotaajuus on meille itsestään selvää kuullessamme sen lähetyksen, on energiat kehossamme yhtä normaaleja ja itsestään selviä asioita kun niistä saa kokemuksia. Ja parasta on se, ettei elämänenergiaan tarvitse uskoa, jotta se toimisi energiahoidossa. Vaikket uskoisi näkymättömiin radioaaltoihin, voit silti kuulla niiden tuoman lähetyksen. Vaikket uskoisi energiaan kehossasi, voit silti tuntea sen vaikutuksia esimerkiksi lämpönä, kylmänä, kipristelynä, aaltona tai kivun väistymisenä.

Kehon energiajärjestelmä puhdistuu energiahoidossa

Hoidan asiakkaan energioita oman kehoni ja energiajärjestelmäni kautta. Minussa virtaa tuo elämän energia niiden omia kanaviaan pitkin. En kuitenkaan anna hoitoa omasta energiastani, vaan ohjaan ympärillämme olevan energian virtaa asiakkaan energiajärjestelmään. Kuten kuvasin aiemmin, olemme jatkuvasti auringon energialla ladatussa ilmassa ja maassa. Hyödynnän tätä ympärillä olevaa energiaa. Ikäänkuin imen sitä itseeni ja kanavoin energiaa kehoni kautta asiakkaan energiajärjestelmään, toisinaan ohjaan energiaa suoraan ympäriltä asiakkaalle.

Energiavirtaus puhdistaa ja avaa hoidettavan energioita. Kun ohjaan energiaa hoidettavan kehoon, lähtee energiajärjestelmästä ikään kuin huuhtoutumaan sinne jäänyttä kehon toimintaa haittavaa energiaa. Ja kuten aiemmassa artikkelissani kuvasin, tunteet ovat energiaa ja pääasiassa vapautetaan kehoon jääneitä tunne energioita. Tätä energiatukosten huuhtoutumista voisi verrata vaikkapa vesiletkuun, jonka sisällä on sakkaa. Kun vettä sitten laitetaan paineella letkuun, huuhtoutuu nuo sakat virtauksen mukana ja letku puhdistuu. Samalla tavalla ohjatessani voimakkaasti energian virtaa asiakkaan energiakanaviin, sieltä huuhtoutuu vanhaa tukahtunutta energiaa pois. Kun energiajärjestelmä puhdistuu, elämänenergia liikkuu ja toimii kehossa luontaisesti, jonka myötä keho ja mieli voi paremmin.

Voiko energiaa aistia?

Energiahoitamisesta on monenlaisia mielikuvia. Joillekin se on poppamiesten hommia, noituutta tai yliluonnollisia kykyjä. Onnekseni energiahoitaminen ei ole mitään edellä mainituista vaan taito, jota voi opetella kuka tahansa, kuten vaikkapa laulamista. Ja samalla tavalla kuin laulamiseen vaikuttaa synnyin lahjana saadut laulun lahjat, myös energiahoitamisessa luontaiset ominaisuudet vaikuttavat näihin taitoihin.

Jokainen aistii energian yksilöllisesti, myös energiahoitajat. Valtaosalle ihmisistä energia on näkymätöntä, mutta osa näkee energian esimerkiksi väreinä. Toiset tuntevat energian voimakkaasti käsissään, kuulevat, haistavat tai intuition kautta aistivat eri energioita. Kun energiaan herkistyy, sen myös aistii helpommin. Moni ei aluksi tunne energioita lainkaan, mutta kehon aistien herkistyessä moni oppii aistimaan energiaa.

Energian aistiminen on hyvin yksilöllisiä. Etenkin erityisherkät aistivat toisten ihmisten energiat herkemmin kuin muut ja siksi myös kuormittuvat helpommin. Kun elämänenergiaan tutustuu ja kokee sen olemassaolon eri muodoissa, on se ihana uusi maailma. Sen virtaan, suuntaan ja laatuun voi jokainen itsekin vaikuttaa ja oppia elämästä paljon enemmän kuin ehkä vielä tietääkään. Toivoen sinäkin rohkaistut avartamaan maailmaasi energian taajuuksille ja kokeilemaan myös energiahoitoa terveytesi tueksi.

Rakkauden energialla Reetta